2

Laatste woning van project SuHa in Amsterdam verkocht

21 mei 2024

De allerlaatste woning van het project SuHa in Amsterdam is onlangs verkocht. Dit nieuwbouwcomplex, gelegen in Amsterdam Nieuw-West, nabij het bruisende Osdorpplein, heeft in totaal 93 koopappartementen en wordt gezien als bijzondere toevoeging aan de wijk.

Vlotte doorstroom

Bij de verkoop van de woningen in SuHa heeft corporatie en ontwikkelaar Eigen haard prioriteit gegeven aan doorstromers op de woningmarkt die een huurwoning in de metropoolregio Amsterdam achterlieten. Dit initiatief heeft bijgedragen aan een vlotte doorstroom in de stad en de diversiteit van de wijk versterkt.

Levendige hotspot

SuHa, ging in het najaar van 2021 van start en maakt deel uit van een grootschalige herontwikkeling van het gebied rondom het Osdorpplein. Dit plein is het winkelhart van Amsterdam Nieuw-West en heeft zich ontwikkeld tot een levendige hotspot met een mix van winkels, restaurants, terrassen en andere vrijetijdsvoorzieningen.

Koop- en huurappartementen

De herontwikkeling van het gebied heeft niet alleen geleid tot een verrijking van de lokale voorzieningen, maar omvat ook de realisatie van meer dan 3.000 woningen, waaronder SuHa met zowel koop- als huurappartementen. Deze ontwikkelingen dragen bij aan de diversiteit en levendigheid van de wijk en bieden een aantrekkelijke woonomgeving voor bewoners van Amsterdam Nieuw-West.